Köpvillkor

H A N D G J O R D A   S M Y C K E N   M E D   K Ä N S L A   &   A T T I T Y D

KÖPVILLKOR


Du kan beställa mina smycken genom att e-posta, ringa eller smsa . Mailadresser/mobilnummer hittar du i menyn under Kontakt. Det går också bra att använda beställningsformuläret under "INFO/BESTÄLLNING"


Förskottsbetalning

Efter du lagt en beställning hos mig, via beställningsformuläret eller iett speparat mail till mig, får du via e-post en bekräftelse med med pris-, beställnings- och leveransinformation m.m.. Sedan betalar du in den totala ordersumman till mitt kontonr som du får via mail, antingen från din internetbank eller från ditt lokala bankkontor inom 4 arbetsdagar. Swisha beloppet går också bra (076-426 48 15)


OBS! Glöm inte att skriva namn och adress och gärna telefonnummer på inbetalningen. Tänk på att det kan det kan ta upp till två bankdagar innan pengarna är mig tillhanda. Har jag inte fått någon betalning från dig efter 4 dagar från det att jag bekräftat din beställning, betraktas din order som annulerad.


Köpvillkor

När du beställer varor från mig bekräftar du att du som konsument har läst, förstått och accepterat de köpvillkor som följer nedan. Alla beställningar är bindande. Skulle du ångra en beställning skicka ett mail eller ett sms så annulerar jag den. Det finns inget minsta ordervärde, små som stora ordrar är välkomna. Du måste vara 18 år eller äldre för att handla hos mig. Om du är under 18 år måste du ha din målsmans godkännande.


Priser 

Anges i SEK inklusive moms. Priset som gäller är det som finns angivet i prislistan den dag kunden gör sin beställning.


Orderbekräftelse

Du får en orderbekräftelse av mig med information om din beställning via e-post efter din beställning. Om du ej mottagit bekräftelse inom 2 dygn ber jag dig kontakta mig, enklast via e-post.


Fraktkostnad

Fraktkostnaden är 100 kr (inkl porto och rekommenderat). Brevet/paketet skickas alltid rekommenderat (dvs du får en avisering hem och hämtar sedan beställningen på ett av Postens utlämningsställen).


Leveranstider

Om du beställt ett standardsmycke (dvs. ej ring, smycke med egen text eller smycke som tillverkas efter eget önskemål) och att det finns i lager levererar jag varorna inom en vecka från det att jag fått din förskottsbetalning. Om en vara skulle vara slut så att jag måste tillverka den så kan leveranstiden vara 1-4 veckor beroende på arbetsbelastning. Jag meddelar dig naturligtvis om detta skulle vara fallet. Vid specialbeställningar (t.ex egen text på smycket eller ändring av storlek och form) och runt stora helger och på sommaren kan det också vara längre leveranstider.


Leveranssätt

Jag levererar din beställning via Postnord.


Transport

Om varan skadas eller kommer bort under transporten från Jonwil Silversmed till kunden så är Jonwil Silversmed (betalnings)ansvarig. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den till Jonwil Silversmed så är kunden (betalnings)ansvarig. Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall Du omedelbart anmäla detta till Posten eller utlämningsstället. Om dessa ej åtager sig skadeansvaret, skall du kontaka mig.


Reklamationer

Skulle varan vara skadad eller på något annat sätt defekt eller om du fått fel vara/fel antal så ber jag dig kontakta mig omedelbart per e-post eller per telefon så jag kan rätta till detta. Bifoga gärna bilder om någon vara är defekt och försök att beskriva felet så detaljerat du kan. Ersättningsleveransen sker naturligtvis helt utan kostnad för dig. Varor som återsändes mot postförskott utlöses ej av mig. Reklamation vid eventuella tvister följer jag Allmänna Reklamationsnämndens beslut.


Öppet köp/returrätt

Du har full rätt att byta till annan vara, eller ångra ditt köp inom 14 dagar såvida det inte är en specialbeställning, dvs avser köpet en ring, en vara som skall tillverkas specifikt eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller en vara som annars skall få en tydlig personlig prägel (t.ex egen text på smycket), gäller ingen ångerrätt eller bytesrätt.Kontakta mig först via e-mail innan du returnerar ditt paket för information om hur du går till väga. Vid returer står du själv för fraktkostnaden. Returnera ej mot postförskott eller efterkrav. Jag kräver att varan ska vara oanvänd och returneras i originalförpackning med eventuella originalhandlingar. Efter att jag har mottagit och kontrollerat varan så återbetalar jag summan på ditt konto. REA-varor bytes ej.


Garanti

Jonwil Silversmeds produkter genomsyras av hög kvalitet på material, tillverkning och finish och Du ska känna Dig nöjd och trygg med Dina smycken. Jag lämnar 1 år garanti på alla av mig tillverkade smycken (ej lås, kedjor eller liknande) om inget annat anges.


Om ett smycke går sönder (t.ex. en länk eller en lödning brister).. Kontakta mig då så snart som möjligt så att jag får åtgärda det eller ersätta dig. Jag betalar givetvis fraktkostnaden om felet är orsakat av mig under tillverkningen. Garantin gäller endast vid uppkomst av fel då smycket utsatts för normalt slitage (silversmycken blir mattare och repigare med tiden, se skötselråd, vilket bara ger mer patina åt dem). Garantin gäller alltså inte om skada uppstått på smycke t.ex. vid stenläggning på garageuppfarten, vid bergsklättring eller vid grovarbete etc.


Skötselråd

Följ alltid instruktionerna som följer med varan (Läs mer om skötselråd).


Produktinformation

Beträffande färgåtergivningen på bilderna försöker jag till det yttersta exponera dem så korrekt som möjligt. Trots det kan färgena variera, framför allt mellan olika bildskärmar och andra inställningar. Även storlekskalorna är olika märkena emellan. Det innebär att upplevda avvikelser i färg och ton samt storlekar inte är skäl för reklamation. Däremot besvarar jag gärna era frågor beträffande färger/storlekar om ni känner er osäkra.


Personuppgifter

Jag är ansvarig för de personuppgifter du lämnar till mig. Jag kommer att lagra dessa digitalt för att förenkla vidare försäljningar, behålla vår kundrelation samt till marknadsföringsändamål. Jag kommer ej att sälja eller överlåta dessa till tredjepart. Om du önskar ändring av uppgifterna eller radering ur registret, ber jag dig kontakta mig.

.

Jonwil Silversmed (Jonas W Elf)     info@jonwil.se     Tel: 0764-264 815     Copyright © Jonwil Silversmed