Material

H A N D G J O R D A   S M Y C K E N   M E D   K Ä N S L A   &   A T T I T Y D

MATERIAL


Samtliga silversmycken är tillverkade i 925 Silver. Det kallas även Sterlingsilver vilken är den vanligaste smyckeslegeringen. 925 anger antalet tusendelar (eller 92,5%) rent silver som finns i materialet - resten är koppar. Silversmyckena är nickelfria. Alla gulddetaljer på smyckena är 18K.


Vissa smycken är behandlade med argentoxid för att få mörkare partier, oxideringar. Denna oxid sitter kvar även om man duschar och putsar lätt på smycket med en putsduk. Däremot går den bort om man polerar det hårt eller med polermedel.


Om man med tiden tycker att oxiden blir ljusare kan man lämna in den till mig så oxiderar jag smycket igen. Oxid gör sig speciellt bra mot gulddetaljer.


Tillverkningen


Alla mina smycken är tillverkade av mig för hand. Alla moment såsom utsågning, filning, slipning och putsning av smycket sker för hand. I princip, det enda som görs med hjälp av maskin är polering för att få en vacker finish samt att viss borrning förekommer.


Smyckena vitkokas även flera gånger. Vitkokning är en metod som innebär att man ökar halten silver på ytan av smycket. Detta för att få en mer hållbar yta och man undviker, eller snarare fördröjer en icke önskad oxidation (svartfärgning) av smycket.


Jonwil Silversmed (Jonas W Elf)     info@jonwil.se     Tel: 0764-264 815     Copyright © Jonwil Silversmed