Om

H A N D G J O R D A   S M Y C K E N   M E D   K Ä N S L A   &   A T T I T Y D

Om Jonwil Silversmed


Jag fascineras av bl. a. gammalt genuint hantverk och finner ett slags lugn i det, just därför att man ofta har lagt ner både mycket tid och själ i tillverkningsprocessen. Det resulterar oftast i både bättre kvalitet och en snyggare finish på hantverket.


Det handgjorda, välgjorda, unika och personliga som någon lagt ner sin själ i för att framställa tilltalar mig i högsta grad. Ett handgjort smycke innebär en speciell känsla att bära. Varje smycke är unikt. Inget smycke är det andra likt. Man vet att ingen annan har ett exakt likadant smycke.


Jag har gått ett antal kurser silversmide och infattning av stenar, för övrigt så är jag självlärd. Har arbetat med silversmide effektivt tid i ca 5 år.


Det finns många saker jag hämtar inspiration ifrån när jag designar mina smycken, såsom t. ex historia (allt från brutal vikingatid via den mörka medeltiden till 1600-talet med den svulstiga barocken), fantasy, sagor om häxor och troll. Gamla laboratorium eller industri-lokaler med ångmaskiner med stora kugghjul, rostiga muttrar, kopparrör, spakar, "steam punk" som det även kallas, gör mig glad, lycklig och kan ge mig olika idéer. Listan kan göras lång på saker som intresserar mig.


Min smedja ligger i Örebro.


OBS! Jag arbetar inte heltid med smyckestillverkning utan har ett annat jobb på dagarna, så innebär det att jag är min smedja endast på fritiden och därför är för närvarande mitt silversmide bara en hobbyverksamhet. Leveranstiden kan därför på de beställningar jag tar emot vara 2-4 veckor beroende på arbetsbelastning.Om smyckena


Min ambition är att smycken jag tillverkar ska andas styrka, kraft, kärlek, passion men även mystik, spänning, magi och ibland även lite humor. Känsla och attityd är mina ledord.


Varje silversmycke är unikt, inget är det andra likt.


Jag utgår ofta från enkla geometriska figurer när jag designar ett nytt smycke. Vissa modeller ändras sedan inte så mycket medan andra får ett ”gammalt och slitet” utseende med oxiderade (mörka) partier och detaljer i silver eller guld.


Jag vill att det ska synas att smyckena är smidda för hand, därför kan storleken variera något från smycke till smycke. Stämplar kanske är inte alltid i linje med varandra (de kanske sitter lite snett ibland). Kulor, ringar och detaljer kan också variera något i storlek från smycke till smycke, men det är ju charmen med handgjorda smycken.


Produkterna genomsyras av hög kvalitet på material, tillverkning och finish. Alla smycken har finhalts-, tillverkar- (namnstämpel, "JWL" som är registrerad hos SWEDAC) och stämpel med Jonwil Silversmeds logga (antingen "Jonwil" eller "Jonwil Silversmed" om det får plats). Med finhaltsstämpeln garanterar jag att smyckena innehåller så mycket silver som stämpeln anger, dvs 925 tusendelar (se avsnittet om materialinformation i menyn).


Det jag lägger störst vikt vid, när jag tillverkar smyckena, är hög kvalitét. Jag vill alltid att både kunden och jag ska vara hundra procent nöjda. Därför lämnar jag alltid 1-års garanti på mina smycken (se länken Returrätt och Garanti).


Jonwil Silversmed (Jonas W Elf)     info@jonwil.se     Tel: 0764-264 815     Copyright © Jonwil Silversmed